Е вие хептен отсвирихте въпроса на колегата oem и му оспамихте темата. Мен също ме интересува това, защото мога да си намеря такъв, но въпроса е дали има начин да се върже към старите модели.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трип компютър от FL?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНаправо ме отсвирихте тука.
Понеже не съм виждал таблото на трип компютъра искам да питам какво точно се показва там?
Не знам с кой модел ЕКУ съм (и не ме интересува).
Не знам дали може на 156 да се монтира трип-компютър (имам си, за кво ми е още един).
Comment
-
Принципно би трябвало да става. Едва ли е нещо ново под слънцето (едва ли 'талянците са откривали наново топлата вода ) и предполагам, че използва същия начин на ръзка с ECU-о (чрез ODB II интерфейса) както използва популярния ScanGauge. Сега друг е въпроса дали ще отчита абсолютно всичко.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Добре деЗначи новите модели с трип компютър - всички управляващи блокове в колата са свързани в CAN (Controller–area network), чрез която си комуникират борд компютъра респективно дисплея също са вързани там
По старите модели нямат CAN - съответно извода е НЕ не става да сложите тая екстра на по-стар модел
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеДобре деЗначи новите модели с трип компютър - всички управляващи блокове в колата са свързани в CAN (Controller–area network), чрез която си комуникират борд компютъра респективно дисплея също са вързани там
По старите модели нямат CAN - съответно извода е НЕ не става да сложите тая екстра на по-стар модел
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеИначе рекорда ми е среден разход 3,1 л/100 км по хампютър (реални 3,5 л/100 км)
Тва след напълване на резервоара и каране около 120 км с около 70-80 км/ч - щото валеше обилен дъждосняг и нямаше видимост
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВие пък какво ми се хвалите с тия печки. Ми те са си горелки в сравнение с ТС-а. [ATTACH]15069[/ATTACH]
И в най-хубавите ти мечти 1.8 TS не може да харчи по-малко от 1.9 JTD, дори и 2.4 JTD
Но все пак това не е въпросът на темата
Бобо вече отговори ...sigpic
Comment
Comment